Fietsroute Merwede en Biesbosch - 50 km

 
Fietstocht van Gorinchem langs en over de Merwede naar Dordrecht en door de Biesbosch terug

Afbeelding invoegen


De fietstocht start in Gorinchem bij KNP 50, Buiten de Waterpoort. Op het eerste gedeelte van de fietstocht ligt de route grotendeels langs de Boven en Beneden Merwede en komt uit bij de aanlegplaats Middeldiep in Sliedrecht. Met de Waterbus vaar je over de Beneden Merwede naar de Merwekade in Dordrecht. De Merwekade ligt aan de rand van het oude centrum van Dordrecht. Binnen een afstand van enkele kilometers liggen een groot aantal bezienswaardigheden van deze Historische Havenstad. Fiets bijvoorbeeld eens in enkele minuten naar de Historische Haven/Wolwevershaven.

Afbeelding invoegen

Vanaf de aanlegplaats aan de Merwekade in Dordrecht fiets je eerst enkele kilometers door de stad Dordrecht om vervolgens langs het Wantij naar de veerpont Kop van ’t Land – Brabantse Oever te fietsen. Na de overtocht wordt de fietstocht vervolgd in de Brabantse Biesbosch.

Afbeelding invoegen

Fiets vanaf KNP 02 in de Brabantse Biesbosch naar het MuseumEiland en verder naar een fietsroute ten zuiden van de ontpolderde Hardenhoek. Fiets over de Boomgatweg en de Kroonweg naar de Galeiweg. Volg de Galeiweg door de Noordwaard. Het ontpolderde gebied met talrijke kreken, vele bruggetjes en kleine windmolens.

De fietstocht wordt afgesloten met de overtocht met de veerboot van Werkendam naar Gorinchem. De veerboot komt aan bij  KNP 50 - Buiten de Waterpoort. Het vertrek- en eindpunt van de fietstocht.
 
Voor particulier-individueel-persoonlijk gebruik is de routebeschrijving en de aanvullende informatie met tips, uit te printen met het bestand dat weergegeven wordt op de website hnsi.nl. Totaal heeft een ‘boekje’ 12 bladzijden afgedrukt op 3 vellen papier (A4-formaat).
 
Lees meer in de beschrijving van de fietsroute >> Fietsroute Merwede en Biesbosch - 50 km 
 
 
 ________________________________© hn - juni 2018 ________________________________