Fietsroute Rondom Brabantse Biesbosch - 58 km

 
Afbeelding invoegen
 
 
Fietstocht Rondom de Brabantse Biesbosch - van Werkendam naar Lage Zwaluwe en via Drimmelen naar Hank en terug naar Werkendam  
 
De fietsroute begint bij KNP 50 – Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Met de veerboot vaar je over de Boven Merwede naar KNP 30 in Werkendam. De fietsroute ligt op het eerste deel van de fietstocht aan de westzijde van de Brabantse Biesbosch. En volgt grotendeels de Nieuwe Merwede naar de zuidwestelijke punt van de Brabantse Biesbosch – de Anna Jacominaplaat.
Vanaf de landtong bij de Jacominaplaat vaar je fluisterstil met het elektrisch aangedreven veerpontje over de Amer naar Lage Zwaluwe. Volg van Lage Zwaluwe de fietsroute over het mooie fietspad – het Beverpad - op de dijk langs de Amer naar Drimmelen. De dijk geeft prachtige vergezichten over de Amer en de weidse Biesbosch (zie foto hierboven).

Vanaf Drimmelen volgt een traject van een kleine 10 kilometer door een meer verstedelijkt gebied naar de brug van Keizersveer over de Bergsche Maas. Je fietst onder meer door een van de oudste steden van Nederland – Geertruidenberg. Via de brug wordt de route vervolgd naar Hank en verder naar de Vissershang aan de rand van de Brabantse Biesbosch.
 
Afbeelding invoegen
 
 
Fiets vanaf Hank over het fietspad op de dijk langs het Steurgat naar Werkendam. Een mooie fietsroute aan de oostzijde van de Biesbosch (zie foto). 
De fietstocht wordt afgesloten met een vaartocht vanaf KNP 30 in Werkendam met de veerboot Werkendam-Gorinchem naar KNP 50 – Buiten de Waterpoort in Gorinchem.

De fietstocht is een rondrit. Voor fietsers uit de omgeving van Dordrecht kan de fietstocht bijvoorbeeld ook gestart worden bij fietsknooppunt 02 in de Brabantse Biesbosch. Dit knooppunt ligt vlakbij de veerpont Kop van ’t Land-Brabantse Oever.
 
Voor meer informatie en een beschrijving >> Fietsroute Rondom Brabantse Biesbosch

Voor particulier-individueel-persoonlijk gebruik is de routebeschrijving en de aanvullende informatie met tips, uit te printen met het bestand dat weergegeven wordt op de website hnsi.nl. Totaal heeft een ‘boekje’ 16 bladzijden afgedrukt op 4 vellen papier (A4-formaat). Het is een handzame routebeschrijving tijdens de fietstocht. De korte routebeschrijving staat op bladzijde 9 en 10.

 
             _______________________________ © hn - juli 2018 ________________________________ 
 

Tracking-ID UA-74183027-1