Fietsroute Rondom Brabantse Biesbosch - 58 km

 
Afbeelding invoegen
 
 
 
Attentie!! Check vooraf of het veerpontje tussen de Brabantse Biesbosch en Lage Zwaluwe vaart! Vanwege de coronamaatregelen kan deze veerpont langere tijd uit de vaart zijn. Informatie over de dienstregeling staat op de website: -www.leeuweveerke.nl-. Zonder de overtocht met dit veerpontje is de fietstocht Rondom de Brabantse Biesbosch niet mogelijk!! 
Lees meer over coronamaatregelen op:
Coronamaatregelen
Versoepeling coronamaatregelen
 
Zolang het veerpontje 't Leeuweveerke niet vaart is de Fietsroute Anna Jacominaplaat een alternatief. Fiets deze route voor een tocht door de Brabantse Biesbosch van Werkendam naar de Anna Jacominaplaat en via de Noordwaard terug.
De fietstocht kan heel goed gecombineerd worden met een wandeling in de omgeving van Polder Hoge Hof en de Deeneplaat. Of met een vaartocht met een fluisterboot vanaf het MuseumEiland. Een goed startpunt voor een wandeling is de het brede wandelpad bij de toren die staat aan de fietsroute tussen de Spieringsluis en de Anna Jacominaplaat. Loop voor het mooie wandelpad even over de dijk bij de toren. 
Voor meer informatie over de fietsroute > Fietsroute Jacominaplaat
 
 
 
 
Fietstocht Rondom de Brabantse Biesbosch - van Werkendam naar Lage Zwaluwe en via Drimmelen naar Hank en terug naar Werkendam  
 
De fietsroute begint bij KNP 50 – Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Met de veerboot vaar je over de Boven Merwede naar KNP 30 in Werkendam. De fietsroute ligt op het eerste deel van de fietstocht aan de westzijde van de Brabantse Biesbosch. En volgt grotendeels de Nieuwe Merwede naar de zuidwestelijke punt van de Brabantse Biesbosch – de Anna Jacominaplaat.
Vanaf de landtong bij de Jacominaplaat vaar je fluisterstil met het elektrisch aangedreven veerpontje over de Amer naar Lage Zwaluwe. Volg van Lage Zwaluwe de fietsroute over het mooie fietspad – het Beverpad - op de dijk langs de Amer naar Drimmelen. De dijk geeft prachtige vergezichten over de Amer en de weidse Biesbosch (zie foto hierboven).

Vanaf Drimmelen volgt een traject van een kleine 10 kilometer door een meer verstedelijkt gebied naar de brug van Keizersveer over de Bergsche Maas. Je fietst onder meer door een van de oudste steden van Nederland – Geertruidenberg. Via de brug wordt de route vervolgd naar Hank en verder naar de Vissershang aan de rand van de Brabantse Biesbosch.
 
Afbeelding invoegen
 
 
Fiets vanaf Hank over het fietspad op de dijk langs het Steurgat naar Werkendam. Een mooie fietsroute aan de oostzijde van de Biesbosch (zie foto). 
De fietstocht wordt afgesloten met een vaartocht vanaf KNP 30 in Werkendam met de veerboot Werkendam-Gorinchem naar KNP 50 – Buiten de Waterpoort in Gorinchem.

De fietstocht is een rondrit. Voor fietsers uit de omgeving van Dordrecht kan de fietstocht bijvoorbeeld ook gestart worden bij fietsknooppunt 02 in de Brabantse Biesbosch. Dit knooppunt ligt vlakbij de veerpont Kop van ’t Land-Brabantse Oever.
 
Voor meer informatie en een beschrijving >> Fietsroute Rondom Brabantse Biesbosch

Voor particulier-individueel-persoonlijk gebruik is de routebeschrijving en de aanvullende informatie met tips, uit te printen met het bestand dat weergegeven wordt op de website hnsi.nl. Totaal heeft een ‘boekje’ 16 bladzijden afgedrukt op 4 vellen papier (A4-formaat). Het is een handzame routebeschrijving tijdens de fietstocht. De korte routebeschrijving staat op bladzijde 9 en 10.
 
!! De betalingswijze voor de overtocht kan veranderen. In 2019 is de betalingswijze gewijzigd naar pinnen op de veerboot. Verstandig is om voor de overtocht zowel contant geld als een pinpas mee te nemen!!

 
             _____________________ © hn - juli 2018, juli 2019, 1 juni 2020_______________________