Fietsroute Rivierengebied - Natuur- en landschapsbeleving

 
Dijkversterking tussen Gorinchem en Waardenburg - verkeersomleidingen ook voor fietsers en voetgangers
De informatie is (onder meer) van belang voor degenen die,
* als fietser of als wandelaar de rivierdijk tussen Gorinchem en Waardenburg willen gebruiken
* de Fietsroute Rivierengebied – Natuur- en Landschapsbeleving willen fietsen. Zie voor informatie: 
>> Actueel 2022 
>> Alternatieve Fietsroutes Waal 
 
 
Attentie!! Vanwege coronamaatregelen kunnen bepaalde aanpassingen van een fietstocht noodzakelijk zijn. Lees voor meer informatie > Versoepeling coronamaatregelen  en > Coronamaatregelen
 
 
Vernieuwde Beschrijving Fietsroute Rivierengebied
De beschrijving van de Fietsroute Rivierengebied is vernieuwd en geactualiseerd. Diverse fietstochten zijn op basis van deze fietsroute te maken. Lees hier meer over deze mooie en afwisselende fietsroute.
  
 Afbeelding invoegen
 
De fietsroute volgt de dijken van de rivieren Merwede, Waal, en Maas tussen de vestingsteden Gorinchem, Zaltbommel en Woudrichem en Slot Loevestein. De graslanden en akkers op de uiterwaarden worden afgewisseld met talrijke natuurgebieden. Cultuurhistorisch waardevolle woonkernen en de uiterwaarden geven samen met de grote rivieren boeiende vergezichten. Veerponten en de kenmerkende Martinus Nijhoffbrug bij Zaltbommel zijn belangrijke verbindingsschakels tussen de oevers van de rivieren.
De rivierenlandschappen bieden een bijzondere natuur- en landschapsbeleving in een voor Nederland kenmerkend rivierengebied. Het is een mooie en boeiende fietstocht langs de grote rivieren.
 
Afbeelding invoegen 

De fietsroute als geheel heeft een lengte van 58 km. Er zijn echter diverse mogelijkheden om de fietsroute in te korten. Bij de korte versie wordt gebruik gemaakt van de veerpont Herwijnen-Brakel. Hiermee wordt de lengte ongeveer gehalveerd tot 28 km. Veerponten elders, geven andere kortere fietstochten. De verbinding met de veerpont Zaltbommel-Slot Loevestein verkort een fietstocht met 20 km.
 
Afbeelding invoegen
 

Meer informatie is te lezen in de routebeschrijving >> Fietsroute Rivierengebied - Natuur- en landschapsbeleving

Voor particulier-individueel-persoonlijk gebruik is de routebeschrijving en de achtergrondinformatie met tips, uit te printen met het bestand dat weergegeven wordt op de website hnsi.nl. Totaal heeft een ‘boekje’ 16 bladzijden afgedrukt op 4 vellen papier (A4-formaat). Het is een handzame routebeschrijving tijdens de fietstocht. De korte routebeschrijving met de fietsknooppunten staat op bladzijde 8.
 
_____ © hn - juli 2018, 1 juni 2020, 25 augustus 2022 _____