Fietsroute Jacominaplaat - Brabantse Biesbosch

 
Afbeelding invoegen 
 

Fietstocht door Brabantse Biesbosch van Werkendam naar Jacominaplaat en via de Noordwaard terug

De fietsroute begint bij KNP 50 – Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Met de veerboot vaar je over de Boven Merwede naar KNP 30 in Werkendam. De fietsroute ligt op eerste deel van de fietstocht aan de westzijde van de Brabantse Biesbosch. En volgt grotendeels de Nieuwe Merwede naar de zuidwestelijke punt van de Brabantse Biesbosch – de Anna Jacominaplaat. De Jacominaplaat is onderdeel van een langgerekte landtong met mooie vergezichten op de Nieuwe Merwede en de Hollandse Biesbosch aan de ene kant en op de Brabantse Biesbosch met de brede watergeulen en eilandjes begroeid met wilgenvloedbossen aan de andere kant.

Afbeelding invoegen 

Afbeelding invoegen
  
Op de weg terug ligt de fietsroute voor een belangrijk deel in de Noordwaard. Het recent ontpolderde gebied met de talrijke kreken. Deze kreken worden op een aantal plaatsen via bruggetjes gepasseerd.
De fietstocht Anna Jacominaplaat geeft een boeiend beeld van de vele landschappen die de Brabantse Biesbosch rijk is.
 
Afbeelding invoegen 

Een fietstocht kan gecombineerd worden met bijvoorbeeld een wandeling bij de Deeneplaat en/of met een vaartochtje met een fluisterboot vanaf het MuseumEiland.
 
De fietstocht is een rondrit. Voor fietsers uit de omgeving van Dordrecht kan de fietstocht bijvoorbeeld ook gestart worden bij fietsknooppunt 02 in de Brabantse Biesbosch. Dit knooppunt ligt vlakbij de veerpont Kop van ’t Land-Brabantse Oever.

Voor particulier-individueel-persoonlijk gebruik is de routebeschrijving en de aanvullende informatie met tips, uit te printen met het bestand dat weergegeven wordt op de website hnsi.nl. Totaal heeft een ‘boekje’ 8 bladzijden afgedrukt op 2 vellen papier (A4-formaat). Het is een handzame routebeschrijving tijdens de fietstocht. De korte routebeschrijving met kaartje staat op bladzijde 5 en 6.
Voor meer informatie >> Fietsroute Anna Jacominaplaat

Afbeelding invoegen
 
 
 ________________________________© hn - juni 2018 ________________________________